Quick Change (gyorszáras) tárcsák

Munkafázis
Anyag
Gép
Felhasználási területek
Termékcsoport
Quick Change (gyorszáras) tárcsák
Különféle formákban
Átmérő/mm
Szélesség/mm
Hosszúság/mm
Szárátmérő/mm
Rögzítés
Finomsági fok
Szemcsefajta

Kicsi, mégis hatékony: Gyors és biztonságos csiszolás a Quick Change tárcsákkal

A Klingspor Quick Change tárcsák neve önmagáért beszél. Lehetővé teszik a felhasználó számára, hogy csiszolószerszámát rendkívül egyszerűen, gyorsan és biztonságosan cserélje. A más termékek által elérhetetlen helyekhez is hozzáfér ez a gyorskioldó rögzítővel rendelkező korong. Mivel a Klingspor ezeket a termékeket számos változatban, különböző szemcsékkel, átmérőkkel és rögzítőkkel kínálja, alkalmazásuk így széleskörű.

Piacvezető csatlakozási módok a Klingspornál: QMC és QRC

A Klingspor a Quick Change tárcsákat kétféle gyakori rögzítési móddal kínálja. A piacon elterjedt rendszerek a következők:

  • QMC: Műanyag gyorszár belső menettel és
  • QRC: Műanyag gyorszár külső menettel

A QMC csatlakozót egyszerűen a QMC 555 gumitányér belső műanyag menetére kell csavarozni. A QRC csatlakozó úgy működik, hogy a csiszolótárcsán lévő menetes csapot a gumitányérban 180°-os elfordítással rögzítjük. Mindkét rendszer biztonságos és megbízható csatlakozást garantál.

Széleskörű alkalmazási lehetőségek

Bár a Klingspor Quick Change tárcsákat pneumatikus csiszológépekhez tervezték, azonban ugyanilyen kialakítású, de elektromos meghajtású gépeken is használhatók.

Ezek a termékek számos anyaghoz használhatók, és jó választásnak bizonyulnak az olyan anyagok felületkezeléséhez, mint például

  • Lakk
  • Festék
  • Kitt
  • Rozsdamentes acél
  • Fém

Az ilyen alkalmazások során az optimális anyageltávolítást olyan fejlett és erős szemcsék biztosítják, mint az alumínium-oxid, a kerámia korund és a zirkonkorund. A termékek az egyenes csiszolók használatával nyújtják a legjobb eredményt, de ideálisak hajlékony tengelyhez vagy levegős sarokcsiszolókhoz is.

Az anyagleválasztás befolyásolható a felfogótányérokkal

A Quick Change tárcsák anyagleválasztása befolyásolható az felfogótányérok kiválasztásával. Az alapszabály az, hogy a keményebb felfogó növeli az anyagleválasztást. Ezért minden alkalmazásnál alapvető fontosságú, hogy a felhasználó a Quick Change tárcsákat a megfelelő felfogóval párosítsa a kívánt anyagleválasztás elérése érdekében. A Klingspor a lágyabb felfogótányérok használatát a profilozott felületeken végzett munkákhoz ajánlja, vagy ha a munka során különösen finom felületet kell létrehozni.

A QMC 555 vagy QRC 555 felfogó tányérok biztosítják a QMC vagy QRC sorozatú Quick Change tárcsák meghajtását. A Klingspor a QCA 555 adaptert is forgalmazza. Ez az adapter lehetővé teszi a Klingspor Quick Change tárcsák felszerelését bármely szabványos sarokcsiszolóra.

Quick Change tárcsák tárolása

A Quick Change tárcsák tárolása során csak néhány utasítást kell betartani a termékek kiváló minőségének megőrzése érdekében. A Quick Change tárcsákat védeni kell a hőtől, a közvetlen napfénytől és a nedvességgel való érintkezéstől. Az ajánlott 18-22 °C-os tárolási hőmérséklet könnyen tartható. A tárcsák hosszabb ideig történő tárolása ezért nem jelent problémát.