Lamellás csiszolótányérok

Munkafázis
Anyag
Gép
Felhasználási területek
Termékcsoport
Lamellás csiszolótányérok
Technológia
Átmérő/mm
Furat/mm
Rögzítés
Forma
Finomsági fok
Építési forma
Szemcsefajta
Teljesítményosztály

1972-ben találták fel, mára nélkülözhetetlen
A Klingspor lamellás csiszolótányérokat már a
megjelenésekor forradalminak tartották, és a mai napig világszerte a kihívást jelentő csiszolási munkák nélkülözhetetlen eszköze maradt. Bevezetése óta sikeresen leváltotta a csiszolókorongot a felületmegmunkálás különböző területein.

Lamellás csiszolótányérok sokféle változatban

Az SMT, vagy lamellás csiszolókorongként is emlegetett csiszolótányér a csiszolóvászon lamellák legyező alakú, sugárirányú elrendezésének köszönhetően a többi szerszámhoz képest többszörös csiszolási teljesítményt nyújt.

A Klingspor többféle változatban kínálja a csiszolótányért: egyenes vagy kúpos kialakításban, üvegszálas vagy műanyag hordozótányérral. A kúpos tányérok kisebb érintkezési felülettel csiszolnak, és nagyobb anyagleválasztást biztosítanak, mivel pontszerű felületi érintkezést tesznek lehetővé. E tulajdonsága miatt a kúpos kivitel él- és hegesztési varrat megmunkálásához ajánlott. Az egyenes kivitelt főleg sík- és felület megmunkáláshoz használják.

A lamellás csiszolótányér a legyezőszerű, sugárirányban elrendezett csiszolólapoknak köszönhetően kimagasló teljesítményt nyújt. A Klingspor csiszolótányérok zirkonkorund, kerámia vagy alumínium-oxid szemcséjű vászonlamellákat tartalmaznak, melyeket egyenletesen helyeznek el az üvegszállal erősített műanyagból vagy üvegszál szövetből készült hordozótányérra. A lamellák elrendezése időben egyenletesen magas csiszolási teljesítményt és minimális rezgésekkel történő munkavégzést biztosít.