KM 615 Csapos lamellás csiszoló a Nemesacél

Tulajdonságok
Kötés műgyanta
Szemcsefajta korund
Anyagok
Nemesacél

KM 615 - csapos lamellás csiszoló nemesacélhoz

A nemesacélon végzett munkák specialistája

A KM 615 garantáltan magas leválasztási arányért a műgyanta multikötés felelős. A multikötés lehetővé teszi a hideg csiszolást és a gyors megmunkálási időt. Ez a csapos lamellás csiszoló a

  • hegesztési varratok simítására,
  • sík felületek finom csiszolására és
  • profilozott felületek megmunkálására használható.

Tökéletes felület elérése

Ez a csapos lamellás csiszoló sugárirányú legyező alakban elhelyezett csiszolólamellákkal büszkélkedhet. A csiszoló közepén egy gyantamag rögzíti a lamellákat. Ez a legyező alak lehetővé teszi, hogy a csiszoló tökéletesen illeszkedjen a munkadarab felületéhez. Ez a kialakítás biztosan finom csiszolati képet eredményez; ami még jobb, hogy csak a csiszolólamellák széle van kitéve kopásnak. A szélek kopnak, így folyamatosan friss csiszolószemcsék érintkeznek a munkafelülettel. Az eredmény egy olyan csiszolati kép, amely állandó marad ennek a csapos lamellás csiszolónak az élettartama alatt. Az egyedülálló kialakításnak köszönhetően a termék egyenletesen magas leválasztási arányt is elér.

A csapos lamellás csiszoló helyes használata

Ha a lehető legjobb eredményt szeretné elérni a KM 615-ös csiszolóval, akkor a megfelelő fordulatszámot kell kiválasztania a csiszológéphez, fúrógéphez vagy hajlékony tengelyhez. Biztonsági okokból nem szabad túllépni a maximálisan megengedett fordulatszámot és a maximálisan kitett befogási hosszat sem. Másrészt az üzemi fordulatszám nem lehet túl alacsony. Ha nem megfelelő sebességgel dolgozik, a szerszámnyomás miatt a csiszolólamellák túlságosan meghajlanak a munkadarabon. Ezáltal a csiszolófelület területe megnő. A munkadarab felülete és a csiszolólamella között keletkező súrlódás viszont jelentősen megnő. A súrlódás növekedése mindkettőt felmelegíti, ami a csiszolólamella gyorsabb elhasználódását okozza. A munkadarab felülete nem ugyanazt a csiszolati képet fogja mutatni, ami eltérés az optimális sebesség (20-25 m/s) használatához képest. Biztonsági okokból is fontos, hogy a szabadon hagyott szár hossza 20 mm alatt maradjon, amit a szerszám felszerelésekor biztosítani kell.

A csiszolószalag és a csiszolómop közötti különbség

A csapos lamellás csiszoló által létrehozott karcolásmintázat sokkal finomabb, mint az azonos szemcsemérettel működő csiszolószalagé. Ha összehasonlítja a csiszolómop és a csiszolószalag által létrehozott felületet, azt fogja látni, hogy a nemesacél felületén hosszabb, folyamatos vonalszerkezetek láthatók.

Kereskedő keresése
A lakóhelyéhez közel szeretne vásárolni, vagy a vásárlás előtt szeretne tanácsot kérni? A kereskedői kereső funkció segítségével megtalálhatja az Önhöz legközelebbi Klingspor-kereskedőt.