A 36 TZ Special Kronenflex® vágókorongok a Nemesacél

Tulajdonságok
Osztály Special
Kötés Szintetikus gyanta, szálerősítéssel
Szemcsefajta korund
Agresszivitás
Élettartam
Keménység
Anyagok
Nemesacél
Acél
Felhasználási területek
Berendezésgyártás
Fémépítés
Korlátgyártás
Készülék- és konténergyártás
Lakatosság
Nemesacél-feldolgozóipar

Kronenflex A 36 TZ Special vágókorongok

§A Kronenflex vágókorongokat a nagy vágási teljesítmény és a hosszú élettartam tökéletes kombinációja jellemzi. Ezeket a korongokat a

  • nemesacél és
  • acél megmunkálására optimalizálták.

Ezek a vágókorongok kézi sarokcsiszolókkal kombinálva használhatók. Vágás közben nagyon agresszívek, még viszonylag alacsony nyomóerő mellett is.

A Kronenflex vágókorongok előnyei

A szemcsék és a kötés tökéletes keveréke teszi ezeket a vágókorongokat nagyon agresszívvá és hosszú élettartamot tesz lehetővé. A szintetikus csiszolószemcsék állandóan kiváló minőségűek maradnak. A Kronenflex vágókorongok három osztályba sorolhatók: Extra, Supra és Special. A Special kategória az anyagmegmunkálás tekintetében a legmagasabb követelményeknek felel meg - nem csak nemesacél esetén. Minden vágókorong megfelel az európai biztonsági előírásoknak és az oSa irányelveinek.

Hogyan találja meg a megfelelő vágókorongot?

Az optimális munkaeredmény az adott anyaghoz és a használt sarokcsiszolóhoz tökéletesen illeszkedő vágókorong kiválasztásától függ. Az első azonosítást a Kronenflex vágókorongok színkódolása biztosítja. A nemesacél megmunkálására szánt vágókorongokat a címkére nyomtatott kék felhő jelzi. Egy másik fontos szempont az optimális keménységet biztosító vágókorong megtalálása. A szabály a következő: Minél keményebb a megmunkálandó anyag, annál lágyabbnak kell lennie a kötésnek, amellyel a szemcse a csiszolókoronghoz rögzül. Ha a kötés túl kemény, a korong túl sok hőt termel a munka során. A túlzott hő hatására a vágandó anyag nagyon felforrósodik, és a korong megüvegesedik. A tárcsát sokkal hamarabb kell majd kicserélni. A jó eredmény és a tárcsa hosszú élettartama szempontjából szintén lényeges a megfelelő vágási sebesség kiválasztása. A legjobb eredményt akkor éri el, ha a tárcsa maximálisan megengedett sebességének megfelelő sebességgel dolgozik.

A vágókorongok helyes használata

Jó tudni: Még a vágókorongoknak is van lejárati ideje. A Klingspor Kronenflex vágókorongokon ez a dátum a fémgyűrűre van nyomtatva. A szavatossági idő lejárta után a vágókorongot nem szabad tovább használni. Minden sarokcsiszolóval történő használat előtt a korongot meg kell vizsgálni, hogy nincs-e rajta sérülés. Biztonsági okokból nem szabad sérült vágókorongokat használni, és nem szabad túllépni a maximálisan megengedett fordulatszámot.

Szűrők törlése
Átmérő/mm Vastagság/mm Furat/mm Forma Vmax m/s Max. ford./perc Építési forma
115
Átmérő
2
Vastagság
22,23
Furat
H
Forma
80
Vmax
13 300
Max. ford./perc
egyenes
Építési forma
125
Átmérő
2
Vastagság
22,23
Furat
H
Forma
80
Vmax
12 200
Max. ford./perc
egyenes
Építési forma
180
Átmérő
2
Vastagság
22,23
Furat
H
Forma
80
Vmax
8 500
Max. ford./perc
egyenes
Építési forma
230
Átmérő
2
Vastagság
22,23
Furat
H
Forma
80
Vmax
6 600
Max. ford./perc
egyenes
Építési forma
Kereskedő keresése
A lakóhelyéhez közel szeretne vásárolni, vagy a vásárlás előtt szeretne tanácsot kérni? A kereskedői kereső funkció segítségével megtalálhatja az Önhöz legközelebbi Klingspor-kereskedőt.