HF 100 B Keményfém marók

HF 100 B keményfém maró - hengeres marócsap speciális feladatokhoz

A HF 100 B keményfém maró homlokfogazással van ellátva, amely ideális a zsákfuratok és a belső kontúrok homlokfelületeinek megmunkálásához. Ez a keményfém maró olyan változatos anyagokon használható, mint - építőacél, - színesfém, - nagy hőállóságú anyagok és - öntöttvas.

A hengeres alakkal tervezett keményfém maró különböző "fogazásokkal" használható olyan feladatokhoz, mint például a munkadarabok befejezése vagy sorjamentesítés. A kiegészítő fogazás lehetővé teszi a felületcsiszolást a legnagyobb pontossággal.

Eltérő csiszolási méretek és különböző fogazások

A legjobb eredmények elérése a munkadarab bármely anyagán és geometriáján a megfelelő vágás és a keményfém csiszoló pontos méretének megválasztásától függ. Ezért a HF 100 B keményfém maró többféle modellben kapható - méretük és fogazásuk kombinálható az adott alkalmazás követelményeinek megfelelően. A kiválasztott fogazás ennek a hengeres keményfém marónak a homlokoldalán is használatos. A kiváló finiselő tulajdonságokkal rendelkező standard fogazás mellett a szerszám más típusú fogazásokkal is rendelhető, amelyek nagy vágási teljesítményt, csökkentett terhelést vagy rozsdamentes acél megmunkálásához ideális tulajdonságokat biztosítanak. A Klingspor által gyártott minden egyes keményfém marószerszámot 100%-os végső ellenőrzésnek vetnek alá, mielőtt kiszállításra kerül. Az ellenőrzés a méretpontosságot, valamint a vágási és forrasztási kötések hibátlanságát ellenőrzi. Ez biztosítja a hosszú élettartamot, valamint a nagyfokú biztonságot a használat során.

Optimális fordulatszám-tartomány a pontos eredményekért

A magas leválasztási sebesség és a hosszú élettartam döntő tényezője a kiválasztott orsófordulatszám. Az optimális fordulatszám a marófej átmérőjétől és a megmunkálandó anyagtól függően változik. A keményfém maró élettartamának meghosszabbítása érdekében ajánlott a közepes fordulatszám-tartományban dolgozni. A túl alacsony fordulatszámok a marócsiszolat pattogását vagy a vágóélek törését okozhatják. A szabály a következő: Minél nagyobb a fej átmérője, annál kisebb a fordulatszám. A lehető legjobb eredmény és a maximális biztonság elérése érdekében a marót legalább 25 mm hosszúságban kell rögzíteni.

Kereskedő keresése
A lakóhelyéhez közel szeretne vásárolni, vagy a vásárlás előtt szeretne tanácsot kérni? A kereskedői kereső funkció segítségével megtalálhatja az Önhöz legközelebbi Klingspor-kereskedőt.