ST 358 A Gumitányér, bordázott/kemény

Klingspor ST 358 A kemény gumitányér - tartozékok fíbertárcsákhoz

A speciális csiszolóanyagok és a nagy sebességű csiszolás akkor jönnek szóba, amikor rövid idő alatt nagy mennyiségű anyag eltávolítására van szükség. Ez a fajta csiszolás magas hőmérsékletet eredményez. Az úgynevezett hidegcsiszolásra különösen a következő területeken van szükség:

  • repülőgépgyártás
  • autó- és szerszámipar
  • nemesacél feldolgozás
  • cső- és korlátgyártás.

A csiszolás közben keletkező magas hőmérséklet a csiszolóanyag és a munkadarab hatalmas igénybevételét jelenti.

Hőelvezetés a gumitányér bordázott alakjának köszönhetően

A gumitányér elsősorban két célt szolgál: támasztékot biztosít a fíbertárcsának és elvezeti a keletkező hőt. A bordázott felületnek köszönhetően kis légörvények keletkeznek, ami hűtőhatást eredményez. Ezért nagy sebességű csiszolás esetén sem keletkezik túl nagy hő, ami megfelelő él- és durva csiszoláshoz.

ST 358 A - gumitényér különböző méretekben és változatokban

Az ST 358 A bordázott kivitelezésű gumitányér rögzítőanyával van ellátva. Biztonsági okokból a gumitányér átmérőjének mindig meg kell egyeznie a fíbertárcsa átmérőjével. A Klingspor az összes szabványos és az iparban általánosan használt méretet forgalmazza.

Kereskedő keresése
A lakóhelyéhez közel szeretne vásárolni, vagy a vásárlás előtt szeretne tanácsot kérni? A kereskedői kereső funkció segítségével megtalálhatja az Önhöz legközelebbi Klingspor-kereskedőt.