NDS 555 Felfogótárcsák SCM-flízkoronghoz

Klingspor NDS 555 felfogótárcsa - tépőzáras, flízből készült korongokhoz

A csiszolóanyagokat rendeltetésük, a használt anyagok, de a hordozóanyag, a kötőanyag és a szemcsék típusa szerint is osztályozzák. A szemcsék szórásmódja is fontos tényező. További szempont az is, hogy a csiszolóanyagot agresszív csiszolásra tervezték-e, vagy inkább finiselésre alkalmas, hosszú élettartamú-e, és hogy ipari vagy otthoni, magánhasználatra tervezték-e. §Ami azonban minden csiszolóanyag esetében ugyanolyan fontos, hogy mennyire könnyű kezelni. A kényelmes kezelhetőség szempontjából a flízkorongok a lista élén állnak. Mivel ezek tépőzáras konorngok, ezért szerszám nélkül, másodpercek alatt cserélhetők. A flízkorongokat elsősorban:

excenter csiszológépeken és - sarokcsiszoló gépeken használják.

A sarokcsiszolókhoz az NDS 555 felfogótárcsa szükséges

§Az excentercsiszolókhoz és a sarokcsiszolókhoz is egy speciális, öntapadós felfogótárcsa szükséges. A sarokcsiszolókhoz tervezett NDS 555 felfogótárcsa SCM-flízkoronghoz 14 mm belső menetes rögzítéssel rendelkezik. A munkaoldal teljes felületén öntapadó réteggel rendelkezik. Ez a felület pontosan és biztonságosan a helyén tartja a flízkorongot. Az NDS 555 felfogótárcsa minden típusú munkához alkalmas, de különösen ajánlott közepes csiszolási munkákhoz, polírozáshoz és felületkikészítéshez.

A flízkorong helyes rögzítése

A flízkorong sarokcsiszolóhoz való rögzítése nagyobb figyelmet igényel. Mivel a sarokcsiszolók gyakran nagy fordulatszámon működnek, a flízkorongot szinte 100 %-os pontossággal kell a felfogótárcsa közepére rögzíteni. A legkisebb eltérés is kiegyensúlyozatlanságot okoz - ez a kiegyensúlyozatlanság a legjobb esetben csupán bosszantó rezgésekkel járhat, legrosszabb esetben a csiszolóanyag károsodását is okozhatja. Az NDS 555 felfogótárcsa SCM-flízkoronghoz 115 mm és 125 mm átmérőben kapható, amely megfelel az azonos méretű flízkorongok átmérőjének.

Kereskedő keresése
A lakóhelyéhez közel szeretne vásárolni, vagy a vásárlás előtt szeretne tanácsot kérni? A kereskedői kereső funkció segítségével megtalálhatja az Önhöz legközelebbi Klingspor-kereskedőt.