Flíztermékek

Munkafázis
Anyag
Gép
Felhasználási területek
Termékcsoport
Flíztermékek
Különféle formákban
Átmérő/mm
Szélesség/mm
Hosszúság/mm
Szárátmérő/mm
Furat/mm
Rögzítés
Forma
Finomsági fok
Építési forma
Szemcsefajta
Teljesítményosztály

A megfelelő csiszolószerszám a folyamat minden egyes lépéséhez

Nyitott, rugalmas szerkezetének köszönhetően a csiszolóflíz "puha" csiszolásra képes, különösen finom csiszolati felületeket eredményezve. A csiszolószemcsékkel teljes mértékben és egyenletesen átitatott csiszolóflíz homogén és reprodukálható csiszolati képet hoz létre.

Az anyag számos előnyös tulajdonságának köszönhetően a flíztermékek jelentősége a felületmegmunkálás területén folyamatosan növekszik, különösen a "rozsdamentes acélfelületek végső megmunkálása" esetében. Mi több, a flíz anyagok különösen hosszú élettartammal rendelkeznek, a folyamatos új csiszolószemcsék megjelenésének és az anyag nyitott szerkezetének köszönhetően, amely megakadályozza az eltömődést.

A szálszerkezetben, szemcse fajtában, szemcse méretben, kötőanyagban és sűrűségben eltérő termékek széles választékát kínálva a Klingspor minden megmunkálási lépéshez - a könnyű sorjázástól és anyageltávolítástól, a tisztításon és a szatén felületképzésen át a felületek polírozásáig, mindig a megfelelő csiszolószerszámot biztosítja.

Az SMT 850 plus terméket kifejezetten rozsdamentes acél alkatrészek AWI-hegesztési varratainak megmunkálására tervezték. A kombi-csiszolótányér két szerszám kombinációja egyben. A korund szemcsés, rendkívül rugalmas csiszolóvászon lamellák flíz lamellákkal vannak kombinálva, amelynek eredménye egy puha, mégis agresszív csiszolást biztosító szerszám.

A Klingspor MFW 600 egy nagy teljesítményű flízkorong, amelyet acél, nemesacél és színesfém megmunkálására terveztek. Ezt a terméket, amely a következetesen magas teljesítményt a maximális biztonsággal ötvözi, elsősorban nemesacél hegesztési varratainak megmunkálására használják. A terméket sarokvarrat csiszolón történő használatra szánják, és négy különböző finomsági fokozatban kapható, a durvától a nagyon finomig.

A megfelelő termék kiválasztása a flíz anyag tulajdonságaitól függ. A flíz anyagokat négy különböző kategóriába sorolják:

Puha flíz, szövetbetét nélkül (Clean and Finish)

Flíz szövetbetéttel (Surface Conditioning Material - SCM)

Keménypréselésű kompakt flíz (Unitized and Convolute)

Durva tisztítóflíz (Clean and Strip)

A flíz anyagokat jellemzően a következő munkafolyamatokhoz használják:

Könnyű csiszolás és szatinálás

Könnyű anyageltávolítás kiváló megmunkálással kombinálva. A megfelelő választás: szövetbetéttel ellátott SCM flízből készült flízszerszámok (pl. szalagok, tárcsák) vagy kombinált flíz csiszolótányérok (pl. SMT 850).

Mattírozás és finiselés

Csiszolati képek kiegyenlítése, a felületek tisztítása és a végső felület megmunkálása anyageltávolítás nélkül. A megfelelő választás: Puha, elasztikus, flíz anyagból készült szerszámok (pl. NRO 400).

Durva tisztítás

Rozsda, zunder, lakk és bevonatok eltávolítása, valamint a futtatási színek könnyed eltávolítása. A megfelelő választás: Durva tisztítóflíz, extra nyitott szerkezetű, viszonylag erős flíz szálakból és durva csiszolószemcsékből álló flíz szerszámok (pl. NCD 200).

Elszíneződések eltávolítása és előpolírozás

Elszíneződések eltávolítása és/vagy különösen finom, alacsony érdességű felületek létrehozása. A megfelelő választás: keményen préselt kompakt flízből készült szerszámok (pl. NUD 500). Sűrűségétől és finomsági foktól függően a flíz anyag akár a könnyű leválasztást vagy enyhe sorjázást is lehetővé teszi.