Fibertárcsák

Munkafázis
Anyag
Gép
Felhasználási területek
Termékcsoport
Fibertárcsák
Különféle formákban
Átmérő/mm
Szélesség/mm
Hosszúság/mm
Furat/mm
Rögzítés
Finomsági fok
Szemcsefajta
furat forma

Évente több mint 100 futballpályát lefedő fíbertárcsa gyártás

A Klingspor fíbertárcsái tökéletes választás durva és finom csiszolási munkákhoz, valamint rozsdaeltávolításához, fémlemezek sorjátlanításához és hegesztési varratok csiszolásához. Megfelelő gumitányér választással a fíbertárcsák fémek finom csiszolásához is használhatóak. A Klingspor fíbertárcsák további előnyei közé tartozik a minimális eltömődés, az átlagon felüli élettartam, az egyenletes csiszolati kép és az alacsony hőmérsékletű csiszolás. Ezek az előnyök tették a fíbertárcsákat a Klingspor egyik legkelendőbb termékévé - az éves termelési mennyiség több mint 100 futballpályát tenne ki.

Fíbertárcsák: Az elnevezés a hordozóanyagból származik

A flexibilis csiszolóanyagok kategóriájába tartozó fíbertárcsák nevüket a gyártásukhoz használt vulkanizált fíber alapanyagnak köszönhetik: ez egy pamut- és cellulózszálakból álló kompozit anyag. A könnyű, mégis tartós hordozóanyag, amelyből az alábbi szemcsefajtákkal készítenek nagy teljesítményű tárcsákat:

 • Korund
 • Zirkonkorund és
 • Kerámia korund

Átfogó termékválaszték a legkülönfélébb alkalmazásokhoz

A Klingspor fíbertárcsáit magas leválasztási teljesítmény és hosszú élettartam, valamint optimális csiszolási kép jellemzi. A rendelkezésre álló szemcseméretek széles választéka lehetővé teszi, hogy a felhasználó minden egyes alkalmazásához megtalálja az ideális szerszámot. Az alkalmazási területek közé tartoznak:

 • Nemesacél
 • Acél
 • Fém
 • Alumínium

Az adalékanyagok, mint például az úgynevezett multikötés és ACT technológia alkalmazása még tovább bővíti a fíbertárcsák alkalmazási területét, és jelentősen megnöveli élettartamukat.

A multikötéssel ellátott fíbertárcsák, mint például a CS 570 típus, kiválóan alkalmasak nemesacél megmunkálására. A multikötés bevonatok alacsonyabb hőmérsékletű csiszolást biztosítanak, és megakadályozzák a hő okozta elszíneződést.

Az Advanced Coating Technology-t alkalmazzák minden olyan Klingspor fíbertárcsán, amelynek nevében szerepel az "ACT" rövidítés, pl. FS 964 ACT. A fémfeldolgozás során ez a technológia biztosítja a fokozott szemcsekötést. Ezáltal a fíbertárcsa élettartama jelentősen megnő.

A fíbertárcsák választékát a hozzá illő gumitányérok egészítik ki.

A fíbertárcsák sarokcsiszolóval történő használatakor a tárcsákat egy gumitányérral kötelező rögzíteni. A Klingspor fíbertárcsák kínálatában szereplő gumitányérok keménységükben, felületi szerkezetükben, és így alkalmazási területükben is különböznek egymástól. A megfelelő gumitányér kiválasztásánál az alkalmazás jellege döntő szerepet játszik.

A legjobb választás a finom- és felületcsiszolásnál az egyenletes csiszolati kép kialakításához a közepesen kemény, sima felületű ST 358 típus. Az ST 358 A-hoz képest alacsonyabb keménységének köszönhetően jól illeszkedik a munkadarabhoz, és egyaránt alkalmas a kontúrok megmunkálására és az élek lekerekítésére.

A kemény és nagyobb stabilitást nyújtó ST 358 A bordázott felületével 30%-kal nagyobb leválasztást ér el, mint az ST 358. Emiatt a teljesítmény miatt ajánljuk ezt a kemény és bordázott gumitényért minden olyan munkához, amely nagyfokú anyagleválasztást igényel, beleértve a következőket:

 • Durva csiszolás és tisztítás
 • Élek letörése
 • Sorjátlanítás
 • Hegesztési varratok megmunkálása

Lyukasztási formák, tárolás és a fíbertárcsák biztonsága

A Klingspor fíbertárcsák standard választéka kerek lyukkal vagy csillagbevágásos lyukkal készül. A legkorszerűbb lézervágási technológiának köszönhetően kérésre más formák is rendelkezésre állnak.

A Klingspor által gyártott fíbertárcsákat az oSa-irányelvek szerint teszteljük és garantáltan megfelelnek az EN 12413 európai biztonsági szabványnak. A biztonságos használat és a hosszú távú optimális csiszolási eredmények érdekében a fíbertárcsák helyes tárolása elengedhetetlenül fontos.

Annak érdekében, hogy a nedvességre és hőmérsékletre érzékeny fíbertárcsák alakváltozást ne szenvedjenek, ajánlott 18-22 °C hőmérsékleten és 45-65 % relatív páratartalom mellett tárolni őket. Kerülni kell a közvetlen napfénynek való kitettséget annak érdekében, hogy a fíbertárcsák ne száradjanak ki és ne legyenek törékenyek. A tárcsák munkahelyi tárolásának és felhasználásának könnyed módját kínálja az FS 555 fíbertárcsa tároló, amely akár 100 db tárcsát is képes tárolni.