Elasztikus csiszolóanyagok

Munkafázis
Anyag
Gép
Felhasználási területek
Termékcsoport
Elasztikus csiszolóanyagok
Különféle formákban
Átmérő/mm
Szélesség/mm
Hosszúság/mm
Szárátmérő/mm
Finomsági fok

Felületek finom megmunkálása elasztikus csiszolóanyagokkal

Az elasztikus csiszolóanyagokat mind a háztartásokban, mind az ipari szektorban használják. Tökéletes optikai eredményt nyújtanak a legkülönfélébb anyagminőségből, az üvegből, bőrből, fából vagy fémből készült anyagok csiszolásakor. Hasznosságukat a háztartásban is bizonyítják, lehet használni a vízköves, rozsdamentes mosogató eredeti fényének visszaállítására vagy egy pár szarvasbőr cipő felújítására is.

Elasztikus csiszolóanyagok - kézi csiszoláshoz és gépeken történő használathoz

A lágy, ugyanakkor alaktartó csiszolóanyag kiváló választás a szabálytalan alakú munkadarabok finiseléséhez. További lehetséges alkalmazások közé tartoznak a tisztítási munkák. A Klingspor ezeket a csiszolóanyagokat kézi csiszolásra és gépi használatra egyaránt alkalmas változatokban gyártja.

A kézi gépekhez, mint a fúrógép és az egyenes csiszoló a csapos csiszolók és polírozók, míg a helyhez kötött gépeken mindenek előtt a csapos pikkelyezők alkalmazhatóak. A Klingspor termékpalettáján szerepel továbbá az R-Flex korong állványos bakcsiszolókra és a klasszikus kézi hasáb.

Klingspor csiszolóanyagok használata fa, fém és egyéb anyagok megmunkálásához

A rendelkezésre álló széles választéknak köszönhetően az elasztikus csiszolóanyagokat számos anyag megmunkálásához használják. A felhasználó tökéletesre csiszolt felületet hozhat létre velük fából, műanyagból és fémből készült munkadarabokon, beleértve a rozsdamentes acélt, az alumíniumot, az acélt és a színesfémeket. Egyes Klingspor termékek olyan anyagok, mint az üveg és a kő, vagy akár a bőr csiszolására is alkalmasak, míg mások ideálisak festékkel vagy lakkal kezelt munkadarabok csiszolására. Ez a sokoldalúság teszi a Klingspor elasztikus csiszolóanyagait vonzóvá a szakemberek számára számos iparágban és népszerű eszközökké a kis műhelyekben és a nagy ipari vállalatoknál egyaránt.

Bőrfelújítás az elasztikus kézi csiszolóhasábbal

Az elasztikus csiszolóanyaggal kezelt bőr egységes megjelenést kap. A felső oldal teljesen sima felületté csiszolható, vagy selymes fényű nubuk bőrré alakítható. A hátoldal csiszolásával nyersbőr vagy velúrbőr készíthető. A bőr ápolásához ajánljuk az SFK 655 kézi csiszolóhasábot. Kiválóan alkalmas velúr cipők, bőrruházat és egyéb bőrből készült termékek felújítására is. Ez teszi a Klingspor SFK 655 kézi csiszolóhasábot vonzóvá a magánszemélyek számára is.

Az elasztikus csiszolóanyagok kötéstípusai - kemény, közepes és lágy kötéstípusok

A Klingspor az elasztikus csiszolóanyagokat kemény, közepes és lágy kötéstípusokkal kínálja. A rendelkezésre álló termékek között szerepel a Klingspor RFS 651, ami egy R-Flex csapos csiszoló és polírozó szerszám, amellyel egy fém felületet a mattól a fényesig csiszolhatunk. Száraz és nedves csiszolásra is alkalmas, köszönhetően a vízzel és a hűtő kenőanyagokkal szembeni ellenállásának. Az alábbi gépeken alkalmazhatóak:

  • fúrógép
  • egyenes csiszoló
  • hajlékony tengely

Az elasztikus csiszolóanyagok a különböző alkalmazási területeken durva, közepes és finom szemcsékkel állnak rendelkezésre.

A csiszolószemcsék és a kötés - mindkettő szintetikusan készül a Klingspor-nál

A Klingspor elasztikus csiszolóanyagai nagyrészt szilíciumkarbid szemcséből készülnek, amely kemény, de nem különösebben szívós. Törékenysége mikrokopáshoz vezet. Ez folyamatosan éles szélek kialakulását eredményezi, és így kivételesen magas agresszivitást garantál. A Klingspor valamennyi elasztikus termékének ragasztásához műgyantát használ. Ezek az összes szemcséhez hasonlóan szintetikusan készülnek, ami biztosítja, hogy a kötés és a szemcsék tulajdonságai mindig azonosak.

Kényelmes tárolási megoldások - a Klingspor szettek

A Klingspor csiszolóanyagai általában egyesével, vagy meghatározott csomagolási mennyiségben rendelhetők. Azonban olyan praktikus készleteket is forgalmazunk, mint például a különböző szemcseméreteket tartalmazó SFK 655 kézi csiszolóhasáb készlet. Ezek fém, fa, műanyag és sokféle egyéb anyag megmunkálásához használhatók. A Klingspor szettek sok felhasználó számára vonzó lehetőséget jelentenek, nem utolsósorban a barkácsolók számára is, akik gyakran használják őket különböző területeken az autójavítástól a bútorgyártásig.