CS 320 Y Széles vászon csiszolószalagok a Ásványanyagok, Műanyag

Tulajdonságok
Kötés műgyanta
Szemcsefajta SiC
Szórásmód zárt
Hordozóanyag Y-poliészter
Anyagok
Ásványanyagok
Műanyag
Felhasználási területek
Ablak- és ajtógyártás
Bútoripar
Fafeldolgozó ipar

CS 320 Y széles szalag szövet hátlappal ásványi anyagokhoz, üveghez és műanyaghoz

Léteznek olyan anyagok, melyek komolyan igénybe veszik a csiszolóanyagot, úgy mint a kő, műanyag, üveg, kerámia, kristály vagy beton. A műanyag kivételével ezek az anyagok nem túl szívósak, de keményebbek, mint a fém. Ezen anyagok megmunkálásához a csiszolóanyagnak számos követelménynek kell megfelelnie:

  • Nagy sebesség mellett magas szakítószilárdságú hordozó
  • Hőálló csiszolószalag
  • Vízálló csiszolóanyag nedves csiszoláshoz
  • Rendkívül kemény és éles csiszolószemcsék

Miért alkalmas a Klingspor CS 320 Y széles szalagja üveg, kerámia vagy kő megmunkálásához?

A CS 320 Y széles szalag hordozója Y-poliészterből készült, ami egy rendkívül szakadásálló, speciális szövet, amely ellenáll a párának és a nedvességnek, ezért nedves csiszolásra is alkalmas. A csiszolószalag nagy agresszivitást biztosít a csiszolás során a zárt szórásmóddal felvitt szemcséknek köszönhetően, valamint nagy szalagsebességgel és nagy érintkezési nyomással is képes csiszolni. A műgyantából készült kötés biztonságosan és szilárdan a helyén tartja a rendkívül kemény szilíciumkarbid csiszolószemcséket. A szakadásálló Y-poliészter, a szilíciumkarbid (SiC) szemcsék és a műgyanta kötés kombinációja biztosítja a kemény anyagok megmunkálásához szükséges összes képességet.

Rendkívül kemény és éles élű szilíciumkarbid csiszolószemcsék

Olyan szívós felületekhez, mint például az üveg, kő vagy kerámia, rendkívül magas agresszivitás és nagy csiszolási teljesítmény szükséges. Ezek a követelmények rendkívül éles szélű és kemény csiszolószemcséket igényelnek. A szilíciumkarbid szemcse a legkeményebb, szintetikusan előállított csiszolóanyag. Keménysége megközelíti a gyémántét. A szilíciumkarbid kristályos szerkezete megakadályozza, hogy a csiszolószemcsék lekopjanak, helyette a szerkezet egyes részei teljesen kitörnek. A megmaradó részek szintén kristályos szerkezetűek, kemény felülettel és éles élekkel. Ezt nevezzük önéleződődő képességnek.

Széles szalagok a Klingspor-tól a sima szalagfutás és a precíz munkavégzés érdekében

A Klingspor, a sima és tiszta csiszolás érdekében különvöző szalagvégtelenítési formákat kínál. Az egyik ilyen szalagvégtelenítési forma az F1-es rorma: A végeket ferdén vágják le és átfedéssel ragasztják össze. Az F2-es forma: A szemcsék végeit a ragasztási ponton lecsiszolják, így még simábban fut a szalag csiszolás közben. Az F3 G és F4 G forma: A szalagot cikk-cakkos éllel vagy ferdén vágják el, majd átfedés nélkül egy alulra ragasztott, szöveterősítésű fóliával támasztják alá.

Kereskedő keresése
A lakóhelyéhez közel szeretne vásárolni, vagy a vásárlás előtt szeretne tanácsot kérni? A kereskedői kereső funkció segítségével megtalálhatja az Önhöz legközelebbi Klingspor-kereskedőt.