Csiszolószalagok

Munkafázis
Anyag
Gép
Felhasználási területek
Termékcsoport
Szalagok
Különféle formákban
Technológia
Átmérő/mm
További átmérő
Szélesség/mm
Hosszúság/mm
Szárátmérő/mm
Finomsági fok
Szemcsefajta

Rendelésre gyártott csiszolószalagok

Amikor a felületek csiszolással, marással, vágással vagy polírozással történő megmunkálásáról van szó, egy név azonnal eszünkbe jut: Klingspor. A világ egyik legrégebbi csiszolóanyag-gyártójaként működő Klingspor 1893 óta gyárt megfelelő csiszolószerszámokat számtalan alkalmazáshoz. A Klingspor csiszolószalagjait nemcsak az építkezéseken, hanem az iparban, valamint az orvosi és űrkutatási ágazatban is széles körben használják. Még a festői Magdeburg Börde régióban található óriási burgonyahámozó üzemben is a Klingspor szalagjait használják: ott egy 25 méteres gépsoron a Klingspor csiszolószalagjai mintegy 60 tonna szántóföldi terményt "csiszolnak" - minden egyes nap.

Speciális termékek széles alkalmazási területre

A Klingspor által kínált választék több száz csiszolószalagot tartalmaz számos alkalmazási területre. Minden egyes csiszolószalagot - a legkisebb kézi keskenyszalagos gépekhez való szalagtól az ipari széles kontaktcsiszológépekre való rendkívül szakadásálló széles szalagig, - szigorú minőségellenőrzésnek vetünk alá, ami garantálja a kiváló élettartamot száraz vagy akár nedves csiszolás során. A Klingspor valamennyi csiszolószalagját saját gyáregységeiben gyártja, amely során a minőséget és a nyersanyagok erőforrás-kímélő felhasználását kiemelten fontosnak tartja. Ezért a Klingspor valamennyi csiszolószalagja egyenletes csiszolási teljesítményt és költséghatékony megoldást ígér minden csiszolási feladathoz.

Prémium csiszolóanyagok a legkülönbözőbb anyagok megmunkálásához

Minden a keverékben rejlik - ez a mottó jellemző a Klingspor csiszolószalagok kínálatára. Az alkalmazási területtől függően a csiszolószalagok hordozója papírból, poliészterből, pamutból, kevertszálas szövetből vagy flízből készülhet. A hordozón kiváló minőségű szintetikus szemcsék találhatóak, mint a zirkónkorund, alumínium-oxid, szilíciumkarbid, vagy a kerámia korund. Akár durva anyagleválasztásra, akár ultrafinom kidolgozásra van szükség - a Klingspor csiszolószalagokat választó felhasználóknak minden alkalommal garantált a tökéletes eredmény. A Klingspor csiszolószalagok a következő anyagok megmunkálására alkalmasak:

 • Fém
 • Fa
 • Faalapú anyag
 • Műanyag
 • Rozsdamentes acél
 • Üveg
 • Festék / kitt / lakk
 • Alumínium
 • Bőr
 • Titán
 • Ásványi alapú anyag

A Klingspor csiszolószalagjait mindig az adott alkalmazáshoz tervezzük

Például az éles szélű szemcsékkel, úgy mint a szilíciumkarbiddal ellátott szalagok kivételes agresszivitást biztosítanak a különösen kemény felületű munkadarabok megmunkálásához. Eközben a nyitott szórású termékek ideálisak a fa megmunkálásához, mivel megakadályozzák a szalag idő előtti eltömődését. Egyes szalagok speciális antisztatikus adalék réteggel vannak ellátva, amely megakadályozza, hogy a csiszolószalag elektrosztatikusan feltöltődjön.

Tökéletes csiszolási eredmények nedves és száraz csiszoláskor is

A Klingspor által gyártott csiszolószalagokkal a felhasználók még száraz csiszolás során is pontos és tiszta eredményeket érnek el. A nedves csiszolás azonban még több előnyt kínál: Víz, olaj vagy emulzió hozzáadásával a csiszolás során lehűtjük az anyagokat, így védve a munkadarabot a hő okozta elszíneződésektől. A nedves csiszolás emellett még tovább növeli az élettartamot és kíméli a csiszolószerszámot. Hogy ezeket a további előnyöket biztosítsuk a felhasználónak, a Klingspor számos csiszolószalagját vízálló változatban is kínálja. Számos Klingspor csiszolószalag a száraz csiszolás során is hűvösebb csiszolást biztosít: az ezeknél a típusoknál alkalmazott multi kötőanyag kevesebb súrlódási hőt termel, ezért alacsonyabb szinten tartják a munkadarab hőmérsékletét.

Milyen csiszolószalagok tartoznak a Klingspor termékpalettájához?

Kevés gyártó kínál olyan széles termékválasztékot, mint a Klingspor. A Klingspor csiszolószalagok a legkülönbözőbb változatokban kaphatók - beleértve a hosszú szalagokat, rövid szalagokat, keskeny szalagokat, széles szalagokat vagy hüvelyeket.

Ezzel a termékcsaláddal a Klingspor minden alkalmazási területet lefed - az ipari csiszológépeken való használatától a kézi csiszológépek, élcsiszolók vagy profilcsiszolók felhasználásáig. A Klingspor csiszolószalagokhoz rendelkezésre álló szemcsék a kalibrációs csiszolásra tervezett termékektől a maximális anyagleválasztási sebesség elérésére szánt termékeken át a polírozásra alkalmas felületek ultrafinom csiszolásához legalkalmasabb szemcsékig terjednek.

Végtelen csiszolási pontosság a tartós szalagvégtelenítésnek köszönhetően

A csiszolószalagok - lényegében - nem mások, mint csiszolótekercsek, amelyek a végükön egy speciális és különösen tartós kötéssel vannak végtelenítve. Annak érdekében, hogy a csiszolószalag folyamatosan "körbe-körbe" járjon, a Klingspor különböző szalagvégtelenítéseket kínál a portfóliójában. A végtelenítések általában 45° - 80°-os szögben állnak a szalag futási irányához képest, így elkerülhető a hirtelen átmenet a végtelenítésnél és biztosított a szalag különösen nyugodt és biztos futása.

Az egyik gyakori végtelenítésnél szalag két végét milliméter pontossággal illesztjük össze "éltől élig". A végtelenítés különösen erős, mivel a ragasztás a szalag elülső vagy hátsó oldalán üvegszövet erősítésű fóliával történik. Egy másik szabványos változat az átlapolt végtelenítés, amelynél a szalag két ferdén levágott végét átellenesen elvékonyítva, egymásra fektetve ragasztanak össze.

Hozzáértő tanácsadás és egyedi gyártás

Annak érdekében, hogy a felhasználók megtalálhassák az adott munkafolyamat igényeinek leginkább megfelelő csiszolószalagot, a Klingspor átfogó telefonos vagy e-mailes tanácsadást kínál szalagjaihoz és más termékcsoportjaihoz.

Ráadásul a Klingspor értékesítési csapata mindig rendelkezésre áll, hogy a Klingspor márkanév alatt értékesített, egyedi gyártással kapcsolatos kérdésekre válaszoljon. Lehetőség van például a speciális egyedi méretek és végtelenítések gyártására. A Klingspor extrán speciális csiszolószalagokat is gyárt szokatlan alkalmazásokhoz és gépekhez - mint például azt, amelyet már a magdeburgi Börde burgonyahámozó üzemben használnak.

Szalag konfiguráció

Szalag konfigurátorunkkal lehetőséget kínálunk Önnek arra, hogy gyorsan és egyszerűen konfiguráljon és rendeljen egyedi méretű szalagokat az Ön gépeihez és igényeihez.

Tovább a szalag konfigurátorhoz  >