Kronenflex® csiszolókorongok

8. Tájékoztató a gyártóról
9. Alkalmazási korlátok
10. Biztonsági szabványok (oSa / EN 12413)
11. Megengedett legnagyobb fordulatszám
12. Biztonsági piktogramok
13. Terméksorozat típus
14. Klingspor márka Kronenflex®

3. Fémgyűrű
Tájékoztatást nyújt a korong megmunkálási időtartamáról
4. Üvegszövet

Az üvegszövet, mint erősítés elősegíti a korong stabilitását és növeli a biztonságát. Az üvegszövet-betét mennyisége és vastagsága függ a korong típusától és a felhasználási céljától. Minél nagyobb a vágókorong lehetséges oldalirányú terhelése (kézi vágás esetében pl. nagyobb, mint a helyhez kötött gépi vágásnál), annál több, ill. stabilabb üvegszövetet kell a vágókorongnak tartalmazni. Vékony vágókorongoknál (0,8 mm -1,0 mm) különösen vékony szövetet alkalmaznak annak érdekében, hogy a csekély korongvastagság ellenére a szövetbetétek között lehetőleg vastag szemcseréteget érjenek el. A csiszolókorongok legalább 3 réteg üvegszövetet tartalmaznak.

 

Minőségi osztályok

A gyors áttekinthetőség érdekében a Kronenflex® vágó- és csiszolókorongok három teljesítmény osztályban hat színkóddal rendelkeznek.

Különösen kedvező ár/teljesítmény arányú termék általános felhasználásra

Különféle alkalmazási tartományokra optimális termék. Hosszú élettartam és kiváló vágási teljesítmény.

Nagyteljesítményű korong különleges felhasználásra. Kiváló élettartam és vágási teljesítmény az adott felhasználási területen.

A Klingspor® vágó- és csiszolókorongok színkód-rendszere

 
Általános fém:
Szürke
 
Nemesacél:
Kék
 
Alumínium:
Ezüst
 
Acél:
Fekete
 
Öntvény:
Piros
 
Kő/beton:
Zöld

 

Biztonság és tárolás

Negyedév
V 01 Január - március
V 04 Április - június
V 07 Július - szeptember
V 10 Október - december

 

A vágó- és csiszolókorongok eltarthatósága elsősorban azok nedvességtartalmától függ. Azok a vágó- és csiszolókorongok, amelyek a gyártást követően magas nedvességnek vannak kitéve, elveszítik eredeti eltarthatósági idejüket. Helyes tárolás során az élettartam még az évek során is közel azonos lesz. A vágó- és csiszolókorongoknál biztonsági kockázatot jelent, ha közvetlenül víz, vagy vízgőz éri őket. A felhasználó köteles a terméket az előírásnak megfelelően használni. Ez jogi okokból vonatkozik az eltarthatósági dátumra is. Ezért a vágó- és csiszolókorongokat az eltarthatósági időn túl felhasználni tilos!

Biztonságos munkavégzés...

...odafigyeléssel és a veszélyek ismeretével

Kerülje el a vágó- és csiszolókorongok használata során a következő veszélyeket.

  • érintkezés a forgó koronggal
  • a csiszolókorong törése
  • csiszolati por és lerakódás
  • rezgés
  • zaj

... egyéni védőfelszereléssel

Használjon védőszemüveget, kesztyűt, fülvédőt és pormaszkot. Durvább csiszolási munkáknál arcvédő, bőrkötény és védőcipő használata is elengedhetetlen.

...a gép védőburkolatának használatával

A csiszológépet védőburkolattal szállítjuk, amit sem eltávolítani, sem módosítani nem szabad. A fazékköveket teljes kerületük mentén burkolattal kell eltakarni. Emiatt a fazékköveket csak állítható burkolatú gépekkel szabad használni, annak érdekében, hogy a korong kopásának megfelelően úgy lehessen a burkolatot beállítani, hogy minimális legyen a fazékkő szabad kilógása.

... az összeszerelés előtti szemrevételezéssel és ellenőrzéssel

Győződjön meg arról, hogy a korong fordulatszáma a gép fordulatszámával megegyezik és kerülje el, hogy a megengedett legnagyobb fordulatszámot átlépje. Alaposan ellenőrizze a vágó-, vagy csiszolókorong állapotát. Amennyiben sérülést talál a korongon, ne használja. A vágó- és csiszolókorongjaink megfelelő piktogramokkal rendelkeznek.

... helyes használattal

Ügyeljen a szakszerű használatra. Kerülje el a korong felületének, vagy felfogó furatának sérülését leesés, ütődés, vagy erőbehatás miatti károsodását. Ügyeljen a korong biztonságos és szakszerű felfogására, használja a megfelelő szorító elemet. Munkakezdés előtt minden csiszolókorongot legalább 30 másodpercig forgasson üzemi sebességen. Tartsa be a FEPA biztonságtechnikai előírásait, valamint a 12413 számú Európai Szabvány baleset-megelőzési irányelveit.

A vágó- és csiszolókorongok optimális csiszolási teljesítménye nagymértékben függ a kerületi sebességtől és a korongra ható szorító erőtől.

Az optimális sebesség

Túl alacsony

Amennyiben az alkalmazott gép fordulatszáma túl alacsony, a vágó- vagy csiszolókorong „ugrálni” kezd, ami a korong szélének egyenetlen kopásához vezet. Különösen vékony keresztmetszetű anyagnál, mint pl. lemez és huzal vágásánál a szemcse kiszakad a kötésből és a korong aránytalanul gyorsan elkopik.

Optimális

A Klingspor vágó- és csiszolókorongok nagyteljesítményű szerszámok és úgy kifejlesztették ki őket, hogy a legjobb teljesítményüket (amit a lecsiszolt anyagmennyiség/korongkopás arányával mérünk) a maximálisan megengedett kerületi sebességükhöz közeli tartományban érjék el Tartsa ezért a teljes munkafolyamat alatt a fordulatot folyamatosan magasan és szükség esetén válasszon erősebb teljesítményű gépet.

Túl magas

A maximálisan megengedett fordulatszám és kerületi sebesség minden korong címkéjén megtalálható. A saját biztonsága érdekében ügyeljen arra, hogy ezt az értéket sose lépje túl csiszolás közben.

 

A megfelelő keménység

...a csiszolókorongoknál
A csiszolókorongokra is igaz az „ökölszabály”: minél keményebb a munkadarab, annál puhább legyen a korong kötéskeménysége. Emellett az alkalmazási terület nagyon fontos szerepet játszik. A sarkok és a sorják nagyon élesek és könnyen kiszakítják a csiszolószemcséket a kötésből. Ezért ilyen esetekben keményebb kötés javasolt.

Ha azonban ezzel szemben felületeket, ill. kisebb hegesztési varratokat kell megdolgozni, a túl kemény korong könnyen életlenné válna, és nem csiszolna. A korong ugyan tartós lenne, de a csekély leválasztás miatt megnövekedne a munkaidő és annak költsége.

Felületek megmunkálásához a legcélszerűbb egy közepes, vagy puha kötéskeménységű korongot választani

A megfelelő megmunkálási szög vágás közben

A csiszolókorongok teljesítménye 25-30°-os megmunkálási szögnél a legnagyobb. Ennél a szögnél a legkedvezőbb a lecsiszolt anyagmennyiség és a korongkopás aránya. Lehetőség szerint mindig ezt a megmunkálási szöget válassza.

Amennyiben a megmunkálás szögét 15° alá csökkentjük, a megmunkálás során egy nagyon vékony él alakul ki a korong peremén. Ez a túl elvékonyított rész már kis szögváltozás eseténél sem tud a szorító erőnek ellenállni és kitörik. Így értékes csiszolószemcséket veszítünk el, továbbá kiegyensúlyozatlanság lép fel, ami szintén egy idő előtti korongcserét eredményezhet.

 

 

Mit árul el a típusmegnevezés a vágó- vagy csiszolókorongok felépítéséről

A tisztító- vagy vágókorong típusmegnevezése nem csak a terméknevet mutatja meg. Fontos információkat biztosít a teljesítményosztályról és az eszköz összetételéről. Az első betű azt írja le, hogy melyik csiszolószemcsét használja. Ezt egy háromjegyű szám követi, melynek első számjegye a teljesítményosztályról tájékoztat. (A teljesítményosztály a terméknév alatt is még egyszer megtalálható.) A két utolsó számjegy adja meg, melyik szemcseméretet alkalmaztuk. A típusmegnevezés végén lévő betűk mutatják meg a tisztító- vagy vágókorong keménységi fokát.

Szemcsefajta
A Alumínium oxid
C Szilícium-karbid
Z Cirkon korund
Teljesítményosztály
3
6
9
Szemcseméret FEPA-szabvány szerint
16
24
30
36
46
60
80
Keménység
Npuha
R 
S 
Tkemény
Teljesítményosztály

 

Itt a Z 960 TX vágókorong példáján át magyarázva:

Szemcsefajta
Z Zirkonkorund
Teljesítményosztály
9
Szemcseméret FEPA-szabvány szerint
60
Keménység
TXhart
Teljesítményosztály

 

Biztonságos megmunkálás a Klingspor csiszolószerszámokkal

A Klingspor Kronenflex® vágó- és csiszolókorongokat az oSa és az EN12413 szabvány előírásai szerint gyártjuk, ami a felhasználó részére a legmagasabb biztonságot nyújtja.

  Védőszemüveg használata kötelező
  Viseljen védőkesztyűt
  Viseljen védőmaszkot
  Tartsa be a biztonsági előírásokat
  Viseljen fülvédőt
  Viseljen védőmaszkot
  Oldalcsiszoláshoz nem használható
  Sérülten nem használható