Régi cím. Új design. Több tartalom.

A Klingspor számos új funkcióval indítja újra vállalati weboldalát.

A Klingspor számos új funkcióval indítja újra vállalati weboldalát.

A haigeri csiszolóanyag-gyártó cég, a Klingspor átdolgozta online megjelenését. Az új weboldal nem csak új designnal, hanem számos új funkcióval jelentkezik. Az oldal központi eleme az interaktív termékkeresés, amely a felhasználót lépésről lépésre vezeti az egyéni csiszolási vagy vágási problémája megoldásához. Az intuitív felhasználói felület és a mobil használatra optimalizált reszponzív design gondoskodik a kiváló használhatóságról a PC-től az okostelefonig minden eszközön.

Az átalakításnál döntő volt, hogy a weboldalt célzottan a felhasználói igények tekintetében dolgozzuk ki. Ez a tartalmak kiválasztását és előkészítését, valamint egy áttekinthető, kevés kattintással bejárható navigáció kialakítását is érintette. A gyakran használt funkciók, például a termékkereső, a Klingspor értékesítési kapcsolata és az oldalt átfogó kulcsszavas keresés közvetlenül, a weboldal minden pontjáról elérhető.

Néhány kattintással a helyes döntéshez: a termékkereső

Az átdolgozott webes megjelenés középpontjában az alapjaitól kezdve újonnan kifejlesztett Klingspor termékkereső áll. Az oldal bármely pontjáról egyetlen kattintással elérhető szakértői rendszer a felhasználók számára a termékválasztáshoz célzott, az adott alkalmazási esetükre érvényes javaslatokat ad. Az egymással dinamikusan összekapcsolt lekérdezési maszkok (például a feldolgozandó anyag és az alkalmazott gép) gyorsan, releváns keresési eredményt biztosítanak. A termékek kiválasztása után a találatok még tovább korlátozhatók a kiegészítő részletes szűrőkkel. A megmaradó termékeket egy összehasonlítási listával végül még egyszer részletesen egymáshoz viszonyítva mérlegelni lehet. Műszaki adatlapok létrehozása és nyomtatása is szerepel a kínált funkciók között.

Szakértői tudás érthető formában: a csiszolási lexikon

A konkrét termékek melletti információk mellett az új weboldal egy csiszolási lexikont is tartalmaz, amely részletes információkkal szolgál a vágásról, csiszolásról és kikészítésről, valamint az ahhoz felhasznált szerszámokról. Az optimális munkaeredmény eléréséhez a felhasználónak – legyen szó szakemberről vagy laikusról – mindent, amit tudni érdemes, részletes, megalapozott és könnyen érthető formában magyarázunk el. Ennek során a kulcsszavak és témák a csiszolóanyagok helyes tárolásától kezdve a különböző szemcseváltozatok előnyein és hátrányain át a biztonsági szempontokig (pl. maximális feldolgozási sebesség és minimális törési sebesség) terjednek.

Folyamatban...

A németországi, nagy-britanniai, franciaországi, spanyolországi, lengyelországi, ukrajnai és brazíliai indítás után a következő hónapokban további helyi változatok éles indítása jön. A weboldal indítása dinamikusan, lépcsőzetes terv szerint történik, amelynél a törzsváltozatot folyamatában fejlesztjük tovább. A cél, hogy legkésőbb 2016 végére világszerte az összes Klingspor vállalat csatlakozzon az új online megjelenéshez.

Az intuitív felhasználói felület és a mobil használatra optimalizált reszponzív design gondoskodik az új Klingspor weboldalon a kiváló használhatóságról a PC-től az okostelefonig minden eszközön.
 

Az alapjaitól újrafejlesztett Klingspor termékkereső dinamikusan összekapcsolt lekérdezési maszkjaival segíti az alkalmazási esethez megfelelő termékek keresését.