oSa (Szervezet a Csiszolószerszámok Biztonságáért)

A legtöbb felhasználási területen a csiszolás és a vágás során nagyon magas kerületi sebességű forgó szerszámokra van szükség. Ezeknek a szerszámoknak nagyon biztonságosnak kell lenniük annak érdekében, hogy ellenálljanak a rendkívüli mechanikai és hőterhelésnek.

Sajnos nem léteznek a csiszoló szerszámokra vonatkozóan az egész  világon kötelező jelleggel érvényben lévő biztonsági előírások. Ezért 2000-ben több felelősségteljesen gondolkodó európai csiszolóanyag gyártó megalapította a Szervezet a Biztonságos  Csiszolóanyagokért Bejegyzett Egyesületet - az oSa-t -, ezzel mintegy világos jelét adva a silányabb minőségű termékek elleni  tiltakozásuknak.

oSa Logo

Az oSa márkajelről a felhasználó felismeri a minőségi termékeket. A gyártó és a kereskedő számára a márkajel a felelősség kockázatának csökkenését jelenti, továbbá hozzájárul a piaci- és versenyelőny bővüléséhez, a jó hírnév kialakításához. A cégen belüli minőségbiztosítási rendszer segítségével a gyártók ellenőrzik a szigorú előírások betartását és ezzel garantálják a kizárólag biztonságos és kiváló minőségű termékek gyártását és forgalmazását.

Az oSa a tagvállalatok felé a világszerte védett márkajel odaítélésével erősíti meg ezt a kötelezettségvállalását. Az oSa márkajel nem jelenti az Egyesület felelősségátvállalását a jelölt termékek üzembiztonsága tekintetében.

Az oSa®-biztonság 7 feltétele

  • A gyártó önkéntes felelősségvállalása
  • A gyártó házon belüli vizsgálóberendezései és ellenőrzési hatásköre
  • Dokumentált folyamatokkal rendelkező tanúsított minőségirányítás
  • Független terméktesztek
  • Külső szakértő által végzett független biztonsági auditok
  • Rendszeres gyártásellenőrzések és termékfelügyelet
  • Biztonság a gyártóhoz való visszakövethetőség által
Vissza a csiszolási tudástárhoz