Kézi csiszolás

Általános információk

A kézi csiszolás azt jelenti, hogy a csiszolószerszám vezetése kézzel vagy kézzel irányított géppel történik a munkadarabon. A legmodernebb technológia ellenére a kézi – azaz gépi támogatás nélküli – csiszolás, még mindig elengedhetetlen az egyes alkalmazásokhoz.

Kézi betét segítségével növelhető az érintkezési nyomás a csiszolás során és a feldolgozási felület is. A finom megmunkálásra szolgáló egyéb kézi szerszámok a csiszolószivacsok, csiszolóbetétek és flíz ívek. A kézi csiszolásra szolgáló csiszolóanyagok konfekcionálása az adott alkalmazástól függ. A kézi csiszolóanyagok tekercs, ív és lap formájában kaphatók. Mivel a kézi csiszolásnál nem a szakítószilárdságnak, hanem a rugalmasságnak van jelentősége, a kézi csiszolóanyagok alátétei döntően papírból és pamutból készülnek.

A sokoldalú

Legyen durva vagy finom csiszolás vagy felületnemesítés, lapos vagy profilozott munkadarabok vagy összetett kontúrok – a Klingspor minden alkalmazáshoz számos termékkel rendelkezik. A választék az ügyfél igényeihez és a feldolgozandó anyaghoz igazodik. A fa, fém, festék, lakk, simítóanyag vagy a műanyag is hatékonyan feldolgozható. Ezen túlmenően, a Klingspor termékei vagy lemoshatók és újra felhasználhatók (csiszoló szivacsok -betétek és flíz lapok), illetve különösen hosszú élettartamúak a lecsökkent eltömődés miatt (nyitottan szórt csiszolópapírok és flíz lapok), és így a gazdaságosság és a környezetvédelem valamennyi követelménynek megfelelnek.

Kapcsolódó termékek

Vissza a csiszolási tudástárhoz