Hordozóanyag

A hordozóanyagra felvitt csiszolóeszközök esetében papír, vászon, fiber és fólia hordozók állnak rendelkezésre.

A papírhordozó kedvező árú, és főként a szilárdság tekintetében csekély követelményű alkalmazásoknál használják (sík csiszolás). A négyzetméter súly függvényében A (nagyon könnyű) – G (nagyon nehéz) papírként osztályozzák.

A szövetalátétek sokkal erősebbek a papíralátéteknél és ezért rendszerint a szakítószilárdság tekintetében magas követelményekkel rendelkező alkalmazásoknál használják, például leválasztó csiszolásnál vagy csiszolószalagokkal való profilcsiszolásnál. A kínált termékskála itt is a rendkívül rugalmas pamutalátéttől a pamut-poliészter kevert szálon át a nehéz, nagy szakítószilárdságú poliészterszövetig terjed (pl. a leválasztó csiszoláshoz). 

A fiber (vulkánfiber) egy pamut- és cellulózszálból készült anyag, amely nagyon homogén és stabil hordozóanyagot biztosít, amit kizárólag fibertárcsákhoz használnak.

A fólia hordozó egy vékony poliészterfilmből áll, amely nagyon sima és nagy szakítószilárdságú hordozóanyagot biztosít. Elsősorban tárcsákkal és szalagokkal történő  finomcsiszoláshoz használják, különösen a lakkozás területén.

Kapcsolódó termékek

Vissza a csiszolási tudástárhoz