Élettartam

A csiszolószerszámok élettartama alatt azt az időtartamot értjük, ameddig azokkal dolgozni lehet, amíg a kopási jelenségek miatt a cseréjük szükséges nem lesz. A csiszolószerszámok élettartamánál használt mutatószámok például az egy szerszámmal végzett vágások száma (vágókorongok) vagy az egy szerszámmal feldolgozott munkadarabok száma (lamellás csiszolótányérok és csiszolószalagok).

Egy csiszolószerszám gyártásakor az élettartam a csiszolószemcse fajtája, mennyisége és minősége, továbbá a kötés felépítése és összetétele (fajta, keménység, töltőanyagok) által is befolyásolható.

Annak érdekében, hogy a felhasználó számára az adott feladathoz legalkalmasabb csiszolóeszköz kiválasztásában segítséget biztosítsunk, a csiszolásra és vágásra szolgáló forgó szerszámok osztályozása a három Klingspor teljesítményosztály (Extra, Supra és Special) mellett agresszivitás és élettartam szerint is történik. Ha a felhasználó számára különösen fontos a hosszú élettartam (ami a vágások ill. feldolgozott munkadarabok lehető legmagasabb számát is jelenti), ami által csekély állásidőt és -költséget érhet el, akkor a Klingspor választékából célzottan választhat ennek megfelelő, kiváló szerszámot.

Kapcsolódó termékek

Vissza a csiszolási tudástárhoz