A vágás és a nagyolás helyes végzése

A sarokcsiszolók vékony Kronenflex® vágókorongjai nagy teljesítményű termékek, amelyeket rendkívül rövid vágási idő és minimális sorjázás jellemez. Különösen alkalmasak vékony falú anyagokhoz, amelyeket pontos, gyors vágással és minimális hőtermeléssel kell elvágni. Néhány alapvető szabály betartásával optimális eredményt és maximális biztonságot lehet elérni.

1. Megfelelő érintkezési nyomás = hosszabb élettartam

Richtiger AnpressdruckA korongok rendkívül magas vágóképességének köszönhetően a gép saját súlya már elegendő érintkezési nyomást fejt ki. A túl nagy nyomás gyorsabb kopást eredményez.

 

 

 

2. Optimális kerületi sebesség = jobb vágási teljesítmény

Optimale Umfangsgeschwindigkeit A vágásszám és a korongkopás ideális aránya közvetlenül a megengedett maximális kerületi sebesség alatt érhető el. Biztosítson folyamatosan nagy fordulatszámot. A gép túl alacsony fordulatszámánál a korong aránytalanul gyorsan kopik.

 

 


3. Megfelelő kezelés = nagyobb biztonság

Richtige HandhabungA vágó-csiszoló korongokat csak radiális irányban szabad terhelni. Így különösen nagy érintkezési nyomásnál elkerülhető a megdőlés, kihajlás vagy akár a korongtörés.

 

 

 


4. Ideális vágási pozíció = nagyobb stabilitás

Ideale SchnittpositionAz anyagot mindig a lehető legszorosabban kell a szétválasztási ponthoz rögzíteni, hogy ne rezegjen, ne repüljön ki, illetve ne térhessen ki. A vágandó munkadarabot szorosan kell rögzíteni, és a vágás során nem csúszhat el.

 
5. Helyes rögzítés = jobb erőátvitel

Korrektes AufspannenA vágókorongok a gépre szorítóelemekkel vannak rögzítve, amelyek óriási hajtóerőt adnak át a korongnak. Hibás vagy használhatatlan elemeket nem szabad alkalmazni, az érvényes szabályokat és szabványokat be kell tartani. A különböző átmérőjű szorítóelemek használata nem engedélyezett.

 

A helyes állásszög nagyolásnál

A nagyolókorongok akkor működnek a legmagasabb teljesítményen, ha a munkadarabbal 25-30°-os szögben használják azokat. Ebben a szögben a legkedvezőbb a csiszolási mennyiség és a korongkopás aránya. Amikor csak lehetséges, mindig ezt a szöget érdemes kiválasztani. Az állásszög 15° alá való csökkentésével hosszú, nagyon vékony szél alakul ki a korong kerületén a nagyolás során. Ez a csiszolási szög már csekély módosításakor sem tudja felfogni a csiszolási nyomást és kitörik. Így nem használja az értékes csiszolószemcséket, továbbá egyensúlyhiány lép fel, ami szintén a korong idő előtti cseréjét teszi szükségessé.

Kapcsolódó termékek

Vissza a csiszolási tudástárhoz