Általános Üzleti Feltételek

Altalanos Uzleti Feltetelek

§ 1 Ervenyesseg

Cegunk, a Klingspor altal vegzett szallitas, szolgaltatas illetve ajanlattetel kizarolag ezen uzleti felteteleink alapjan tortenik; a vevők ennek ellentmondo vagy ettől elterő felteteleit nem fogadjuk el. Ez alol kivetel csak a Klingspor altal előzetesen irasban rogzitett hozzajarulas eseten lehetseges. A szerződesteljesitessel kapcsolatos uzleti targyalasok nem jelentenek beleegyezest az elterő szerződeses feltetelekbe. Ezen uzleti felteteleink alkalmazhatok keret-megallapodaskent a felek kozotti minden tovabbi jogugylet eseten.

§ 2 Szerződeskotes

A megrendeles akkor tekinthető elfogadottnak, ha a megrendelest irasban visszaigazoltuk, ill. a megrendelt arut leszallitottuk.

§3 Arak

Amennyiben a felek maskepp nem allapodnak meg - minden megnevezett ar ab Werk (EXW) es AFA nelkul ertendő. A legkisebb megrendelesi ertek 15.000,- Ft. Szallitasi koltsegek: netto 15.000 Ft aruertektől 49.999 Ft-ig 3.000 Ft + AFA, netto 50.000 Ft aruertek felett a kiszallitas dijtalan. Amennyiben a vevő altal kert kulonleges, vagy gyorsabb szallitas tobbletkoltseggel jar, azt a vevő reszere leszamlazzuk, meg akkor is, ha egyebkent dijtalanul szallitanank.

§ 4 Csomagolas, szallitas es kockazatvallalas

Fenntartjuk a jogot, hogy a megrendelt mennyisegtől a gyartasbol, illetve csomagolasi egysegből adodoan elterjunk. A szallitasi eszkoz megvalasz tasanak joga - amennyiben erre vonatkozoan elterő megallapodas nem tortent - a Klingspor vallalatot illeti meg. A kockazat es karveszely akkor szall at a vevőre, amikor az arut a szallitmanyozo ceg atveszi, legkesőbb azonban akkor, amikor az aru elhagyja a Klingspor telephelyet.

§ 5 Fizetesi feltetelek

A fizetes modjarol a vevővel egyenileg allapodunk meg es az az irasban tortent visszaigazolassal valik ervenyesse. A fizetesi kesedelem eseten jogosultak vagyunk kesedelmi kamatot felszamitani, amelynek merteke a mindenkori jegybanki alapkamat ketszerese. A vevőnek nincs joga a fizetes megtagadasara, vagy kesleltetesere beszamitasi kifogasra valo hivatkozassal.

§ 6 Elallas a szerződestől

Megalapozott indokkal, kulonoskeppen a vevő gazdasagi helyzetenek jelentős gyengulese, csőd, illetve felszamolasi eljaras tovabba a vevő fizeteskeptelensege, valamint fizetesi kesedelme eseten a Klingspor-nak joga van elallni a szerződestől. A vevő fizetesi kesedelme eseten a Klingspor mentesul minden tovabbi szolgaltatasi-, ill. szallitasi kotelezettseg alol es joga van a nyitott szallitmanyokat es szolgaltatasokat visszatartani, valamint előre fizetest, illetve biztositekot kovetelni, illetve egy meghatarozott, utolagos fizetesi hataridő kitűzesevel a szerződestől elallni. Amennyiben a vevő – indokolatlanul – a szerződes teljesiteset megtagadja, vagy erre utalo magatartast tanusit, a Klingspor-nak jogaban all a szerződes teljesiteset kovetelni, vagy hozzajarulni a szerződes felbontasahoz. Ez utobbi esetben a vevő koteles a Klingspor valasztasa szerint meghiusulasi kotbert fizetni a brutto szamlaertek 15 %-a erejeig, vagy a tenylegesen felmerult kart megteriteni karterites jogcimen.

§ 7 Felszolitasi- es inkasszokoltsegek

A vevő koteles a fizetesi kesedelem eseten a felszolitassal, inkasszoval vagy – amennyiben szukseges - ugyvedi eljarassal kapcsolatban bizonyithatoan felmerulő koltsegeket megteriteni.

§ 8 Szallitasi hataridő

A megallapitott szallitasi hataridő csak tajekoztato jellegű. Azon a napon kezdődik, amikor a Klingspor es a vevő kozotti irasbeli szerződes – beleertve minden technikai reszletet – letrejott. A szallitasi hataridő minden olyan esetben meghosszabbodik, amikor vis majorrol vagy egyeb előre nem lathato es befolyasolhato esemenyről, - pl. uzemzavar, sztrajk, az energiaellatas zavara – van szo.

§ 9 Csekely mertekű valtoztatasok a teljesitesben

Csekely mertekű valtoztatasok, mint peldaul a szin, kulső megjelenes es meretbeli kisebb elteres eseten a vevő koteles az arut atvenni, es azt szerződesszerű teljesiteskent elfogadni.

§ 10 Reklamaciok

Az aru kulsejen lathato hianyossagot a vevőnek az aru atvetele utan 10 napon belul jeleznie kell. Amennyiben a vevő e hataridőn tul az aru kulsejen nem lathato, rejtett hianyossagot vagy hibat eszlel, azt haladektalanul jeleznie kell irasban a Klingspor-nak. Minden ilyen jogos reklamacio eseten a vevő tovabbi karigenyenek kizarasa mellett a Klingspor koteles a vevő re szere potszallitast inditani, vagy gyari javitast elvegezni. Amennyiben ez nem lehetseges, fenntartjuk magunknak a jogot, hogy azt vagy arcsokkentessel, vagy a szerződes megszuntetesevel rendezzuk. A reklamacio bejelentesere nyitva allo objektiv jogvesztő hataridő az aru leszallitasatol szamitott 1 ev.

§ 11 Felelősseg, karterites

Jelentektelen szallitasi hibakbol eredő kisebb karokert nem vallalunk felelősseget. A szerződesszegessel okozott kart a karosultnak kell bizonyitania. Ajanlatok, informacios anyagok, arlistak megkuldesevel, vagy vevőszolgalati tanacsadassal, illetőleg a leszallitott csiszoloszerszamok felhasznalasanak modjaval kapcsolatban semmifele felelősseget nem vallalunk, kiveve, ha azt előtte irasban rogzitettuk. A vevő minden esetben koteles a leszallitott csiszoloszerszam tervezett celra tortenő felhasznalhatosagarol meggyőződni. A vevő kotelessege az aru tovabbitasa, ill. ertekesitese eseten a vegfelhasznalot a termek helyes hasznalataval kapcsolatosan tajekoztatni es a hibas felhasznalas esetleges kovetkezmenyeire figyelmeztetni.

§ 12 Termekfelelősseg

Termekfelelőssegi igeny eseten a vevő beszamitasi kifogast nem terjeszthet elő. A termekfelelőssegi igenyek rendezesere a vonatkozo europai unios es magyar jogszabalyok iranyadok.

§ 13 Tulajdonjog fenntartasa es ennek ervenyesitese

Minden arut a tulajdonjog fenntartasaval szallitunk es az aru annak teljes kifizeteseig a tulajdonunkban marad. A tulajdonjog fenntartassal osszefuggő nyilatkozat es a szerződestől valo elallas csak irasbeli kozlessel ervenyes. Aru visszavetele eseten jogosultak vagyunk a keletkező szallitasi- es kezelesi koltsegeket felszamolni. Harmadik szemelynek az aruhoz valo hozzaferese eseten – kulonoskeppen annak lefoglalasakor – a vevő kotelezi magat, hogy felhivja a figyelmet a Klingspor tulajdonjogara es azonnal ertesit bennunket. A vevő teljes mertekben viseli a leszallitott, de meg ki nem fizetett arura vonatkozo karveszelyt, kulonoskeppen a megsemmisules, elvesztes vagy minősegi romlas tekinteteben.

§ 14 Koveteles engedmenyezese, kovetelesek beszamitasa

Tulajdonjog fenntartas mellett tortenő szallitaskor a vevő lemond a Klingspor javara - az aru tovabbertekesitese vagy feldolgozasa eseten - harmadik fellel szembeni kove-teleseről mindaddig, mig a Klingspor koveteleseit teljes mertekben nem teljesiti. Koveteleseinkről kifejezett hozzajarulasunk nelkul nem mondunk le. Az altalunk vitatott vevői kovetelesek beszamitasa koveteleseinkbe nem megengedett.

§ 15 Jogvita

A szerződő felek mindent elkovetnek annak erdekeben, hogy az esetleges vitas kerdeseiket targyalasok utjan rendezzek. Amennyiben targyalasos uton nem lehetseges a jogvita rendezese, a szerződő felek a Budai Kozponti Keruleti Birosag, illetve ertekhatar eseten az egyebkent illetekesseggel rendelkező megyei birosag illetekessegenek vetik ala magukat.

§ 16 Adatvedelem, cimvaltozas es szerzői jog

Vevő hozzajarul ahhoz, hogy a megrendelesben szereplő, a szerződes teljesitesehez szukseges szemelyes-, vagy cegadatait feldolgozzuk es kezeljuk. A vevő koteles a szerződes hatalya alatt bekovetkező cimvaltozast azonnal kozolni. Ennek elmulasztasabol eredő koltsegeket es karokat a vevő viseli. Tervek, rajzok vagy egyeb műszaki anyagok eppugy, mint a mintak, katalogusok, prospektusok, illusztraciok vagy egyeb hasonlo kiadvanyok kizarolagos szellemi tulajdonunkat kepezik, a vevő ezeket felhasznalni vagy ertekesiteni nem jogosult. E kotelezettseg megszegesevel okozott karokert a vevő teljes karteritesi felelősseggel tartozik.

 

Klingspor Magyarorszag Csiszolastechnologia Kft.

Esetleges nyomdahibakert felelősseget nem vallalunk.